Besigtigelser af bygninger er startet

Nu har bygningsejere i Etape 1-området mulighed for at aftale fx justering af nedløbsrør – samt evt. placering af stikledning til fjernvarme

Etape 1

En lang række bygningsejere i bykernen har fornylig fået information om behovet for at besigtige deres bygninger. Det gælder alle bygningsejere i Etape 1-området, som er det første sted, hvor anlægsarbejdet starter i 2025. 

Etape 1-området dækker dele af Sct. Olaigade fra Fiolgade til Bjergegade – samt den del af Bjergegade, der forbinder Sct. Olaigade med Stengade – samt Søstræde. Desuden dækker etapen Bramstræde fra Stengade til Jernbanevej. Jernbanevej fra Havnepladsen til afslutningen af Busholdepladsen er også med.

Bygningsejere i Etape 1 har nu mulighed for – via informationsbrevet - at booke en besigtigelse med medarbejdere fra Forsyning Helsingør eller elnetselskabet Elektrus, der dækker postnummer 3000.

Formålet med besigtigelserne er;

Spildevand: At dokumentere de nuværende kloakinstallationer og sikre den bedst mulige tilslutning. Herunder behovet for justering af nedløbsrør til vejvendt regnvand.

Vand: At dokumentere de nuværende vandinstallationer og sikre den bedst mulige tilslutning. Måske er det en god idé at renovere egen vandinstallation eller murgennemføring, nu der alligevel bliver gravet hul i jorden. 

Elektrus: At dokumentere den nuværende elinstallation og sikre den bedst mulige tilslutning. Det kan fx være at tage stilling til evt. ændringer og /eller renovering af private stikledninger.

Fjernvarme: At afklare mulighederne for forsyning af fjernvarme og finde den bedst mulige placering af stikledning ind til bygningen i samråd med bolig- eller bygningsejeren. Den nuværende opvarmningsform vil blive gennemgået under besigtigelsen, og det vil herigennem blive afklaret, hvad valget af fjernvarme vil betyde for de nuværende varmeinstallationer. Denne besigtigelse er frivillig, og bygningsejer vil efterfølgende modtaget et uforpligtende tilbud om etablering af fjernvarme i ejendommen.

Bygningsændringer: At afklare om ændringen af belægningen i bykernen har betydning for eventuelle udvendige bygningsdele, såsom lyskasser eller kældertrapper. Denne besigtigelse er kun relevant for enkelte bygninger - og de pågældende bygningsejere vil blive kontaktet direkte.

Læs mere om fjernvarme i Helsingør Centrum. 

Besigtigelserne foretages af Forsyning Helsingør samt evt. rådgivere.

Hvis du er bygningsejer i Etape 1 – området, og ikke mener at have fået informationen om besigtigelserne, kan du få hjælp via Kundeservice i Forsyning Helsingør på 48 40 50 50.